Τοποθεσία

Χτισμένο σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, το ξενοδοχείο μας αποτελεί την ιδανική επιλογή για να περάσετε ξεκούραστες και άνετες διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες! Το Semiramis Hotel διαθέτει μία σειρά από σύγχρονα δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με όλες τις απαραίτητες ανέσεις (όπως κλιματισμό, τηλεόραση, τηλέφωνο, ψυγείο κλπ.) καθώς και ευρύχωρα μπαλκόνια που προσφέρουν υπέροχη θέα στο μαγευτικό Ιόνιο ή το εντυπωσιακό βουνό.

Οι επισκέπτες μας μπορούν επίσης να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης στους καταπράσινους κήπους μας, είτε στο καφέ και το μπαρ μας δίπλα στην πισίνα, αγναντεύοντας την μαγευτική θέα στη θάλασσα. Ελπίζουμε να σας δούμε κοντά μας σύντομα!

Η Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.Η εύκολη προσέγγισή της από την Αιτωλοακαρνανία μέσω πλωτής γέφυρας, την έχει κάνει στις μέρες μας, ιδιαίτερα δημοφιλή. Υπήρξε αγαπημένος τόπος του Αριστοτέλη Ωνάση που το 1963 αγόρασε μια μικρή νησίδα απέναντι από το Νυδρί, το Σκορπιό, δίνοντας παγκόσμια φήμη στο νησί.

Ιστορία της Λευκάδας

Η Λευκάδα θεωρείται ότι είναι η Ιθάκη του Οδυσσέα, αλλά αυτή η εκδοχή δεν μπορεί να αποδειχθεί από τα αρχαιολογικά στοιχεία. Τον 6ο αιώνα π.Χ. οι Κορινθίνοι άνοιξαν ένα κανάλι και χώρισαν τη Λευκάδα από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αξιοθέατα

Ξεχωριστή ομορφιά κρύβουν και τα νησιά Μεγανήσι, Μαδουρή, Κάλαμος, Καστός που ανήκουν διοικητικά στη Λευκάδα και μοιάζουν με καταπράσινες λωρίδες γης μέσα στη θάλασσα.Ανάλογες συγκινήσεις προσφέρει και η ορεινή Λευκάδα με τα ερειπωμένα μοναστήρια της,τα φαράγγια της, τους καταρράκτες και τα παραδοσιακά χωριά της που αποτελούν σημεία μοναδικής θέας.

Γεωγραφία της Λευκάδας

Η Λευκάδα εκτείνεται σε έκταση 335,8 τ.χλμ. και διαθέτει συνολικό πληθυσμό 21.414 κατοίκων. Βρίσκεται πολύ κοντά στην ηπειρωτική χώρα και συνδέεται με την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας μέσω μιας προκυμαίας. Τα πιο κοντινά στην Λευκάδα νησιά είναι το Μεγανήσι και ο Κάλαμος στα ανατολικά, και η Κεφαλονιά και η Ιθάκη στα νότια.